Waarom ik video’s maak (ook al vind ik het eng)

Ik vind vond het best eng om video’s van mezelf online te zetten. Je zet je eigen hoofd op camera, online, iedereen kan ze bekijken en je hebt geen idee hoe mensen daarop reageren. Dat vind ik best wel spannend. Nu kan ik me voorstellen dat je denkt: ‘hoezo ga je in hemelsnaam video’s van jezelf online zetten als je het zo eng vind?’ Goede vraag! Daar heb ik toevallig over nagedacht ;). In deze video geef ik je mijn vier belangrijkste redenen.


Continue Reading “Waarom ik video’s maak (ook al vind ik het eng)”

De enige spullen die je écht nodig hebt om video’s te maken

In mijn vorige video gaf ik de tip dat dit de ideale tijd is om jezelf te trainen om video’s van jezelf te maken en online te zetten. Mocht je nu denken dat je eerst Coolblue moet leeghalen voordat je video’s kunt maken: nee, dat hoeft dus helemaal niet! In deze video laat ik je zien welke 3 dingen ik gebruik om video’s te maken.


Continue Reading “De enige spullen die je écht nodig hebt om video’s te maken”

5 online marketing dingen die je kunt doen als het wat minder druk is (bijvoorbeeld als je in een intelligente lockdown zit)

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar op dit moment is het in mijn bedrijf een stuk rustiger. Geluk bij een ongeluk, want dat betekent ook dat het de ideale tijd is om je bezig te houden met online marketing activiteiten die er normaal wel eens bij in schieten. In deze video laat ik je daarom 5 dingen zien die je kunt doen om je online zichtbaarheid weer een boost te geven – en dat alles op een relaxte manier natuurlijk. 


Continue Reading “5 online marketing dingen die je kunt doen als het wat minder druk is (bijvoorbeeld als je in een intelligente lockdown zit)”

6 tekenen dat je je misschien iets te druk maakt om wat anderen van je vinden (als ondernemer)

Ik kwam er onlangs achter wat het belangrijkste obstakel in mijn ondernemersreis tot nu toe is geweest: ik maak me soms veel te druk maak om wat mensen van mij vinden. Ik denk dat als je een bepaalde angst hebt, die angst jou op verschillende manieren kan tegenhouden. Dan ga je soms rare, onlogische dingen doen – of sommige dingen juist helemaal niet doen. En dat is frustrerend. Hoe ik merkte dat ik me te druk maakte om andermans mening over mij, dat laat ik je in deze video zien. 

Continue Reading “6 tekenen dat je je misschien iets te druk maakt om wat anderen van je vinden (als ondernemer)”

Hoe ik van mijn bloosangst afkwam (en nog steeds wel eens een rood hoofd krijg)

Mijn hoofd wordt soms zo rood als deze prachtige tomaatjes.

De eerste keer dat ik rood werd (dat ik me kan herinneren) was op de middelbare school. Ik weet niet precies waarom, maar ik weet wel dat mijn klasgenootje naast mij in een behoorlijk volle, maar vrij stille klas zei: “Haha, jij wordt altijd zo rood. Schattig”.

Super. 

Continue Reading “Hoe ik van mijn bloosangst afkwam (en nog steeds wel eens een rood hoofd krijg)”

Hoe ik op de (bijna) automatische piloot testimonials verzamel

Goede testimonials zijn hartstikke handig als je een product of dienst wilt verkopen. Veel mensen nemen de ervaringen van andere mensen mee op het moment dat ze een aankoopbeslissing nemen. Maar het verzamelen van die testimonials: dat schiet er nog wel eens bij in. Daarom laat ik je in deze video zien hoe ik op de bijna automatische piloot testimonials verzamel. 

Continue Reading “Hoe ik op de (bijna) automatische piloot testimonials verzamel”

De 4 belangrijkste fouten die ik maakte in mijn eerste jaar als ZZP’er

Afgelopen oktober was het mijn eerste volle jaar als ZZP’er. Op 1 oktober 2018 liep mijn vaste contract af bij mijn vorige werkgever en dat was daarmee ook het startsein om voor mezelf te beginnen. Nu lijkt het me leuk om in deze video eens te laten zien wat niet zo goed ging, zodat jij, mocht jij ook voor jezelf willen beginnen of heb je dat net gedaan – niet ook diezelfde fouten nog een keer maakt. Dus: laten we snel beginnen:

Continue Reading “De 4 belangrijkste fouten die ik maakte in mijn eerste jaar als ZZP’er”

Hoe je een e-book op je WordPress website verkoopt met Paytium

In een van mijn vorige video’s liet ik je zien hoe je een e-book maakt. En da’s natuurlijk leuk, zo’n e-book, maar het is nog leuker als je het e-book ook daadwerkelijk verkoopt. Dat je af en toe wakker wordt met mailtjes van Mollie met de melding dat je een betaling binnen hebt gekregen. Ik kan je garanderen: dat is echt geweldig. De eerste eerste keer dat ik zo’n mailtje kreeg dacht ik: OH MIJN GOD iemand die ik niet ken heeft mijn e-book, dat ik van A tot Z helemaal zelf heb gemaakt, online gevonden en hij heeft er geld voor betaald en dat geld staat nu op mijn rekening. Hoe gaaf is dat! 

Continue Reading “Hoe je een e-book op je WordPress website verkoopt met Paytium”

3 soorten reacties die je kunt verwachten als je voor jezelf gaat beginnen (en hoe je ermee omgaat)

“Maar Henk, hoe weet je nou zeker dat je genoeg klanten binnenhaalt? Ik maak me zorgen om je!”
(Photo by Shane Rounce on Unsplash)

In mijn ervaring zijn er drie soorten reacties die je van mensen in je omgeving kunt verwachten als je voor jezelf gaat beginnen (of iets anders gaat doen wat je heel graag wilt, doodeng eng vindt en wat niet per se ‘normaal’ is in je omgeving). 

Continue Reading “3 soorten reacties die je kunt verwachten als je voor jezelf gaat beginnen (en hoe je ermee omgaat)”

Mijn favoriete betaalde software programma’s en abonnementen

Een tijdje geleden maakte ik een video over mijn favoriete gratis software programma’s, en in deze video wil ik het graag met je hebben over mijn favoriete niet-gratis software programma’s en abonnementen waar ik met liefde geld aan besteed omdat ik niet meer zonder ze kan. 

Continue Reading “Mijn favoriete betaalde software programma’s en abonnementen”