De enige spullen die je écht nodig hebt om video’s te maken

In mijn vorige video gaf ik de tip dat dit de ideale tijd is om jezelf te trainen om video’s van jezelf te maken en online te zetten. Mocht je nu denken dat je eerst Coolblue moet leeghalen voordat je video’s kunt maken: nee, dat hoeft dus helemaal niet! In deze video laat ik je zien welke 3 dingen ik gebruik om video’s te maken.


1. Een smartphone met goede camera (0:55)

Tegenwoordig heeft zo ongeveer elke smartphone een goede camera, dus die van jou ook vast. Ik gebruik een Google Pixel 3 en die heb ik destijds bewust gekocht om de kwaliteit van de camera. Hij heeft aan de achterkant een 4k video opname. Hiermee kan ik er zelfs voor zorgen dat ikzelf scherp in beeld wordt gebracht en de achterkant wordt vervaagd (zie bijvoorbeeld deze video). Dat ziet er best professioneel uit, al zeg ik het zelf. De kwaliteit van de selfie camera is iets minder. Deze video heb ik opgenomen met de selfie camera en nu ik hem zo terugzie vind ik de kwaliteit van het beeld toch wel wat tegenvallen. Maar, mijn punt is: je kunt er nog steeds prima video’s maken. Het belangrijkste is dat je goed gebruikt maakt van het licht en dat is een kwestie van uitproberen en oefenen.

2. Een selfiestick / tripod (2:16)

Een tripod is een soort standaard voor je telefoon. Dat is handig, omdat je je telefoon zo stevig en stabiel ergens neer kunt zetten. Je hoeft hem dus niet in je hand hoeft te houden of – als je hem wel in je hand houdt – je kunt er video’s van wat meer afstand van jezelf te nemen. Ik gebruik deze Benro Tripod en die werkt uitstekend.

3. iMovie (of een ander videobewerkingsprogramma) (3:20)

Ik heb voor het bewerken van al mijn video’s iMovie gebruikt. Dit programma zit – voor zover ik weet – standaard op een Apple computer. Het is een basisvideobewerkingsprogramma en het werkt voor mij hartstikke goed. Het heeft niet zoveel functionaliteiten als fancy programma’s en bij het uploaden zijn de bestanden soms nogal groot, maar hij doet z’n werk. Wat mij betreft een uitstekend programma om de basis skills van video editen te leren. Ik zit er aan te denken om binnenkort een trial te starten van Final Cut Pro, dat is het ‘professionele’ videobewerkingsprogramma van Apple. Gewoon omdat het me leuk lijkt om iets nieuws te leren en te zien in hoeverre deze verschilt van iMovie. Maar tot nu toe heeft iMovie me uitstekend geholpen.

Zo, dat waren ze! Zoals je ziet heb je eigenlijk maar 3 spullen nodig om video’s te maken: een smartphone met goede camera, een tripod en een videobewerkingsprogramma. Als je dat combineert met jouw creativiteit, lef (en wat daglicht) kun je hiermee hele mooie video’s maken. Ik wens je heel veel succes en heel veel plezier!

Handige links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *