Hoe je een e-book maakt [video]

Eén van de leuke dingen aan het verkopen van digitale producten is dat je slapend geld kunt verdienen. Of.. terwijl je met een kokosnoot onder een palmboom ligt. Of.. Nou ja, je snapt wat ik bedoel. Nu zijn er verschillende soorten digitale producten die je kunt verkopen en één daarvan is een e-book. In deze video laat ik je daarom stap voor stap zien hoe ook jij zo’n ebook kunt maken.


Het mooie van het verkopen van een e-book is dat – zodra jij het e-book hebt gemaakt en de verkoopsystemen goed hebt ingericht –  jouw websitebezoeker met een paar drukken op de knop jouw boek kan kopen. Zonder dat jij daarvoor iets hoeft te doen. Wat je natuurlijk wel moet doen is (1) het maken van zo’n e-book en (2) ervoor zorgen dat je je verkoopsystemen goed hebt ingericht. Daarom laat ik je in deze video zien hoe je zo’n e-book maakt. In een volgende video leg ik uit hoe je op een simpele manier een systeem op je WordPress website zet dat de betaling en de levering van het e-book regelt.

1. Onderwerp kiezen (01:02)

Het belangrijkste is natuurlijk dat je een idee hebt voor het onderwerp van je e-book. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een grappig, inspirerend verhaal dat je wilt delen. Het kan ook een heel actiegericht e-book zijn, waarin je – ik zeg maar wat – mensen stap voor stap helpt om zo snel mogelijk een nieuwe taal te leren. 

2. Brain dump (01:32)

Zodra je het onderwerp hebt gekozen, komt je enthousiaste brein waarschijnlijk als een malle met allerlei ideeën en verhalen die je toe kunt voegen in je e-book. Ik vind het altijd fijn om die ideeën zo snel mogelijk uit mijn hoofd en op ‘papier’ te krijgen. Ik zeg ‘papier’ omdat ik dit vaak op mijn laptop doe. Dan kan ik het in de volgende fase namelijk meteen knippen en plakken naar een logische structuur. 

3. Structuur vaststellen (02:03)

Zodra ik mijn ideeën heb gedumpt, ga ik kijken of daar logica in zit. Meestal niet ;). Dan kijk ik hoe ik de ideeën kan categoriseren naar logische subonderwerpen. Het ligt er een beetje aan of je vrij korte of lange hoofdstukken wilt gebruiken. Ik houd zelf van niet al te lange hoofdstukken (max. 5 tot 6 pagina’s), dus als ik merk dat een subonderwerp heel groot wordt, splits ik het weer uit in meerdere subonderwerpen. Als ik vervolgens merk dat ik teveel onderwerpen heb en het e-book naar mijn mening te groot wordt, kijk ik of ik bepaalde subonderwerpen weg kan laten, of bijvoorbeeld het onderwerp van het e-book wat meer moet specificeren. Als ik die structuur heb staan, laat ik het vaak nog een paar dagen bezinken tot ik verder ga na de volgende stap.

4. Schrijven inplannen (02:55)

Je kunt na het vaststellen van die structuur als een kip zonder kop gaan schrijven, maar het risico is dan dat je na een tijdje je motivatie verliest. Bij grotere projecten zijn we in het begin namelijk vaak heel gemotiveerd, maar zodra we merken dat het toch echt wel heel veel tijd kost, begint je enthousiasme een beetje weg te ebben. En dat is een beetje zonde. Daarom plan ik altijd wat ik wanneer ga schrijven en hoeveel tijd ik daarvoor nodig hebt. Dat doe ik weer op basis van de subonderwerpen die ik hiervoor heb uitgewerkt. Je kunt voor jezelf kiezen welk programma je fijn vindt.

Ik ben een beetje een Excel nerd, dus ik heb voor de Examenbundels die ik voor vat op wijn schreef alle subonderwerpen in Excel gezet en per onderwerp ingepland wanneer ik het zou schrijven en grof (als in: eerder teveel dan te weinig) ingeschat hoeveel tijd het me zou kosten. Na verloop van tijd kun je steeds beter inschatten hoeveel tijd je nodig hebt. Die planning verandert dus ook nog vaak genoeg, maar het punt is dat je een groot brok aan dingen die je moet doen opsplitst in kleine taken, waardoor het veel overzichtelijker wordt en ook leuk blijft om aan te werken. 

5. Uitschrijven van het e-book (05:11)

Na de planning ga je dus pas aan de slag met het echte werk: het schrijven. Ik gebruik hiervoor altijd Google Docs. Deze bewaart je bestanden in de cloud en je kunt erbij waar en wanneer je maar wilt, met internet. En.. misschien weet je dat al van jezelf, maar probeer er achter te komen in welke omstandigheden je het meest productief bent. Ik vind het bijvoorbeeld fijn om ‘s ochtends te schrijven, zonder omgevingsgeluiden, in een niet te warme omgeving en niet veel langer dan 1,5 uur in één keer achter elkaar. Zodra je dat weet, kun je er ook voor zorgen dat je je schrijfmomenten plant op dagen en tijdstippen dat de omstandigheden voor jouw ‘schrijfproductiviteit’ het meest gunstig zijn. 

6. Opmaken van je e-book (06:06)

Ik ben tekstschrijver en geen designer en dus ga ik niet heel veel tijd en moeite steken in een ingewikkeld design, omdat dat gewoon niet mijn sterkste punt is. Bovendien vind ik – maar ja – ik ben natuurlijk tekstschrijver – dat een goede structuur en teksten het allerbelangrijkst zijn voor een goed e-book. Maar.. ik moet zeggen: een goed, clean ontwerp van je e-book kan jouw teksten zeker wel versterken. 

Voor de bodytekst van het e-book gebruik ik daarom Google docs zelf. Google Docs heeft zelf allerlei opmaakopties – je kunt er bijvoorbeeld eenvoudig je titels, het lettertype en de kleuren mee aanpassen naar dat wat jij voor jouw merk gebruikt. Mocht je niet kunnen vinden wat je zoekt, dan kun je vaak een Google Docs Add-on toevoegen. Dat is een soort plugin die een extra functionaliteit aan Google docs toevoegt. Ik gebruik bijvoorbeeld de Link Style Add-on om alle links in het e-book op dezelfde manier te stylen. Daarnaast kun je natuurlijk foto’s toevoegen. Voor mij heeft Google docs op dit moment bijna alles wat ik nodig heb om mijn e-books netjes vorm te geven.

Voor de omslag, de titelpagina van mijn e-book gebruik ik overigens soms wel een ontwerpprogramma – meestal is dat Canva. Mocht jij dit voldoende vinden en toch een wat uitgebreider ‘design sausje’ over je e-book willen gieten, dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om je e-book te laten ontwerpen of zelf aan de slag te gaan met programma’s als PicMonkey, Adobe Photoshop & Indesign of Canva. 

7. Nog één keer doorlezen

Dit is vaak het onderdeel waar ik het meest tegenop zie. Als ik alle teksten heb geschreven en de opmaak heb gedaan heb ik al zoveel tijd aan dat document besteed, dat ik echt geen zin heb om het document nog een keer door te lezen. Maar ik weet ook dat ik er vaak nog best wel wat fouten uithaal. Een keer een foutje is niet erg, maar ik wil niet dat mijn klanten daar te veel last van hebben, en dus lees ik het altijd nog een keer door voor ik het online zet. Mocht je daar echt geen zin in hebben, dan kun je natuurlijk ook iemand anders vragen om je document door te lezen en te checken. Ga het ook weer niet overdrijven en 16 keer doorlezen omdat je bang bent voor een foutje. Niemand is perfect, iedereen maakt wel eens een foutje. 

8. Downloaden als PDF en documenten samenvoegen

Gecheckt en tevreden? Gefeliciteerd! Dan ben je klaar om je boek aan de rest van de wereld te laten zien. Je kunt nu je Google docs bestand als PDF downloaden. Mocht je je titelblad in Canva of een ander ontwerpprogramma hebben gemaakt, download deze dan ook als PDF. Op een mac computer kun je de twee vervolgens eenvoudig samenvoegen met het programma Voorvertoning (preview). 

Ik gebruik voor e-books altijd PDF omdat ik vind dat het document dan op de meest nette manier wordt opgeslagen. Bovendien kan je klant een PDF bestand eenvoudig lezen op een computer, telefoon en volgens mij zelf op sommige e-readers. Ik gebruik nooit beveiligde bestanden. Dat vind ik ten eerste veel te veel werk en ten tweede heb ik helemaal geen zin om daar aandacht aan te besteden. Ik ga gewoon uit van de goedheid van mensen en dat de meeste mensen gewoon bereid zijn te betalen voor iets wat ze goed kunnen gebruiken. 

Zo, dat was ‘m! In de één van mijn volgende video’s laat ik je zien hoe je je e-book op een eenvoudige manier verkoopt op je WordPress website. Voor nu: veel plezier en succes als je aan de slag gaat met het maken van een e-book en graag tot de volgende keer. 

Bronnen:
  • Google docs – voor het schrijven van teksten en simpele opmaak
  • Link Style – Google docs add-on om ook je links te stylen zoals jij dat wilt
  • Canva – simpel ontwerpprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *