Mijn 5 favoriete gratis software tools als ondernemer

Tegenwoordig zijn er heel veel mooie gratis software tools die je helpen om slimmer, gemakkelijker en vooral leuker te werken. Ik heb er in de afgelopen jaren vrij veel uitgeprobeerd, en daarom laat ik je in deze video mijn 5 favoriete gratis software tools zien:

De tools waar ik het in deze video over heb:

1: Alle apps van Google

Ik gebruik Gmail, Google Calendar, Google Photos, Google Drive (met alle programma’s die daar onderdeel van zijn, zoals Google Docs en Google Sheets), Google Keep (notities app), Google tasks (voor m’n takenlijst) en zo vergeet ik er vast nog een paar. Alles werkt perfect met elkaar samen, je kunt ze gemakkelijk delen en je kunt – waar je ook maar bent – werken aan je bestanden. Mocht dat nog niet duidelijk zijn: I love Google.

2: MailerLite (e-mailmarketing)

Ik heb heel wat verschillende tools geprobeerd voor e-mailmarketing, en mijn favoriet blijft MailerLite. Simpel, overzichtelijk en een gratis versie met meer dan genoeg handige functies. Lees voor meer info mijn blogpost over waarom ik voor MailerLite koos.

3: Canva (ontwerpen maken)

Met Canva maak je gemakkelijk mooie ontwerpen voor je weggever, social media afbeeldingen en/of je e-book. Met honderden verschillende templates krijg je genoeg inspiratie en het drag- en dropsysteem werkt heel gemakkelijk.

4: Later (Instagram posts inplannen)

Voor als je niet altijd zin hebt om ‘in het moment’ een post te plaatsen, maar je wel consequent aanwezig wilt zijn op Instagram, is Later handig. Je plant gemakkelijk posts in én de witregels blijven behouden (vaak in tegenstelling tot posten in de Instagram app). Ook leuk.

5: Forest (productiviteit)

Forest blokkeert voor een bepaalde tijd (die je zelf kunt instellen) alle meldingen op je telefoon en dat is best handig als je gefocused wilt werken. Ondertussen groeit er een boom in de app. Check je ondertussen toch (onbewust) je Instagram? Dan krijg je een waarschuwingsmelding. Negeer je de melding, dan gaat de boom dood. Werkt ook best motiverend (en confronterend) om van je verslaafde telefoongedrag af te komen.

Zo, dat waren mijn favoriete 5 software tools van dit moment. Het kan overigens best zijn dat dit in de toekomst verandert, maar dan maak ik gewoon een nieuwe video ;). Daarnaast zijn er ook genoeg betaalde software tools waar ik heel enthousiast over ben, die video staat nog op de planning.

Werk jij met gratis software tools waar je heel blij van wordt? Laat het dan even weten in de comments, ik vind het altijd leuk om nieuwe tools uit te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *