Mijn favoriete betaalde software programma’s en abonnementen

Een tijdje geleden maakte ik een video over mijn favoriete gratis software programma’s, en in deze video wil ik het graag met je hebben over mijn favoriete niet-gratis software programma’s en abonnementen waar ik met liefde geld aan besteed omdat ik niet meer zonder ze kan. 


Inmiddels drie jaar geleden schreef ik me in voor de KvK met mijn bedrijf en sinds die tijd heb ik toch aardig wat verschillende software programma’s uitgeprobeerd. Behoorlijk wat. Ik had namelijk constant het gevoel dat ik allerlei extra programma’s nodig had om mijn werk te doen. Maar als ik heel eerlijk ben, leiden al die programma’s en abonnementen me alleen maar af van het echte werk. Bovendien wil ik niet onnodig geld besteden aan programma’s die ik niet echt nodig heb. Sindsdien heb ik een grote Marie Kondo schoonmaak gehouden en heb ik alleen nog maar de software programma’s en abonnementen die me echt helpen, in mijn werk als tekstschrijver, maar ook meer in het algemeen als iemand die voor zichzelf werkt. In deze video laat ik je zien welke video’s die test hebben doorstaan.

1. Neostrada

Bij Neostrada heb ik mijn URLs geregistreerd – www.anneriekekortier.nl en www.vatopwijn.com – en zij verzorgen de hosting van mijn website. Hosting heb je nodig om je website te kunnen bouwen. Net zoals wanneer je een huis huurt, betaal je soort van pacht over de grond waarop het gebouwd is. Tenminste, dat is hoe ik het heb begrepen. Ik heb verder overigens niet veel verstand van hosting, maar juist daarom leek het me wel belangrijk om deze hier bij te zetten. Goede hosting is namelijk vrij essentieel voor een website, en bij Neostrada word ik altijd heel goed geholpen. En dat is dan wel weer fijn als ergens weinig verstand van hebt. Ik betaal ongeveer 100 euro ex BTW per jaar voor het registreren van beide URLs en een basis hosting pakket. 

2. Paytium

Deze besprak ik ook al in één van mijn vorige video’s: mijn favoriete WordPress plugins. Paytium is namelijk een plugin waarmee je er op een eenvoudige manier voor zorgt dat je website iDeal betalingen kan ontvangen. Paytium heeft een gratis versie om te proberen. Ik heb inmiddels de Paytium Pro plugin, omdat ik ‘m voor meerdere websites gebruik. Ik betaal hier 99 euro ex BTW per jaar voor. 

3. Moneybird

Toen ik net voor mezelf begon dacht ik dat ik mijn financiën prima op een Excel bestandje kon bijhouden. Maar toen ik met behulp van dat bestandje meerdere facturen wilde aanmaken, inkomende facturen moest verwerken, openstaande facturen moest bijhouden en op basis daarvan mijn BTW aangifte wilde gaan doen werd dat toch een beetje ingewikkeld. Voor je eigen gemoedsrust is het op orde hebben van je eigen financiën best fijn, en Moneybird is wat mij betreft een geweldige tool die daarbij helpt. Je kunt er alles wat ik net noemde mee doen en waarschijnlijk nog veel meer dingen die het leven van jou als ondernemer – die waarschijnlijk niet teveel tijd wil besteden aan haar administratie –  een stuk makkelijker maken. ‘Ondanks’ al die functionaliteiten blijft het een hele overzichtelijke tool die heel fijn werkt. Ik kan er niet meer zonder. 

4. Google One

Omdat ik alles in de cloud bewaar; bestanden, foto’s en video’s, is het belangrijk dat ik daarvoor genoeg ruimte heb. Daarom heb ik voor minder dan 2 euro per maand een abonnement op Google One, voor 100 GB aan extra opslagruimte om te gebruiken voor Google Drive, Gmail en Google Photos. 

5. YouTube Premium en NPO Start Plus

Als laatste – net per se programma’s die ik gebruik om te werken, maar wel programma’s die ik dagelijks gebruik: YouTube Premium en NPO Start Plus. YouTube premium gebruik ik om muziek en filmpjes te bekijken en luisteren zonder advertenties. NPO start gebruik ik om mijn favoriete TV programma’s als Jeuk en Binnenstebuiten en documentaires te bekijken – ook zonder advertenties. Daar kan ik namelijk niet zo goed tegen, dus ik ben meer dan bereid om daar geld voor te betalen. Voor YouTube premium betaal ik zo’n 12 euro per maand en voor NPO start 2,95 euro per maand. 

Handige links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *