Waarom ik video’s maak (ook al vind ik het eng)

Ik vind vond het best eng om video’s van mezelf online te zetten. Je zet je eigen hoofd op camera, online, iedereen kan ze bekijken en je hebt geen idee hoe mensen daarop reageren. Dat vind ik best wel spannend. Nu kan ik me voorstellen dat je denkt: ‘hoezo ga je in hemelsnaam video’s van jezelf online zetten als je het zo eng vind?’ Goede vraag! Daar heb ik toevallig over nagedacht ;). In deze video geef ik je mijn vier belangrijkste redenen.


Reden #1. Ik vind het gewoon leuk om video’s te maken

De eerste reden is heel simpel: omdat ik het leuk vind om te doen. Ik vind het hele creatieve proces – het bedenken waar de video over moet gaan, het uitschrijven van het script, het opnemen en het editen (oké dat niet altijd) leuk om te doen. 

Reden #2: omdat ik mijn bedrijf online wil laten groeien

De tweede reden is omdat ik mijn bedrijf wil laten groeien. Ik weet dat zichtbaarheid vrij is essentieel is om jouw ideale klant online te bereiken. Video vind ik het ultieme medium om zichtbaar te zijn: je laat zien wie je bent: hoe je eruit ziet, hoe je praat, hoe je beweegt. Daardoor bouw je – als je écht jezelf laat zien – veel sneller een band op met je ideale klant. Ik zeg niet dat ik altijd video’s blijf maken, maar ik wil in ieder geval mezelf zo getraind hebben dat ik het niet meer zo eng vind als ik weer eens een filmpje wil opnemen. 

Reden #3: omdat ik andere online ondernemers wil helpen met online marketing en (dus) zichtbaarheid

De derde reden is omdat ik andere ondernemers wil gaan coachen op het gebied van relaxte online marketing en zichtbaarheid. Vorig jaar stelde ik aan mijn mailinglijst en op social media een paar vragen over content marketing. Volgens mij ‘waar wil je aan werken’? Toen merkte ik al dat ik best wel wat vragen terugkreeg over het geven van webinars. Daarna had ik een aantal coachingklanten op het gebied van online marketing. Ik merkte dat hun grootste uitdagingen niet waren ‘hoe maak ik een weggever’ (ook al heb ik daar een cursus over gemaakt) of hoe moet ik mijn mailingsysteem goed instellen. Dat kun je allemaal googlen of uitbesteden. Hun grootste blokkade was dat ze onzeker waren over zichzelf: heb ik wel genoeg interessante dingen te vertellen, ik zie er niet uit op camera, – inclusief dus bij mezelf – op het gebied van online marketing zichtbaarheid is. En omdat ik zo’n gevoel heb dat ik anderen daar mee wil helpen, leek het me een goed idee om daar eerst zelf eens aan te werken. 

Reden #4: omdat ik er niet tegen kan als ik het gevoel heb dat ik in mijn comfort zone blijf zitten

De vierde reden is is dat ik niet in mijn comfort zone wil blijven zitten. Mijn eerste video maakte ik 8 maanden geleden en ik weet dat ik het toen best wel eng vond, maar dat dat nu al steeds minder zo is. Dus ik merk dat – hoe vaker ik video’s maak – hoe minder het me kan schelen wat iemand anders daarvan vind. In het begin moest ik er dus ook niet aan denken om video’s te maken over dit soort onderwerpen. Ik moest er niet aan denken om op video te zeggen dat ik me soms te druk maak om wat mensen van me vinden en daarom video’s opnemen en online zetten doodeng vind (want dat is natuurlijk niet heel cool om te zeggen). En inmiddels maak ik er gewoon video’s over. En daar ben ik eigenlijk heel blij mee en heel trots op. Hoe vaker je iets doet, hoe minder eng het wordt, en dat geldt zeker ook voor video’s maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *