Gratis online cursus

Weggever in één Week

Een slimme weggever zorgt ervoor dat je mailinglijst op de automatische piloot groeit met potentiële klanten. Hoe mooi is dat!

In deze cursus laat ik je daarom stap voor stap zien hoe je binnen week een simpele doch effectieve weggever op je site zet.

Online cursus: Weggever in één Week

Opzet van de cursus:

De cursus duurt 5 dagen. Na je aanmelding ontvang je van mij een e-mail met een PDF. Deze PDF bevat al het lesmateriaal en geeft je toegang tot de video sessies. De video’s blijven in ieder geval nog tot en met 31 juli 2021 beschikbaar. De PDF kun je uiteraard altijd – wanneer je maar wilt – nog een keer doorlezen.

Dag 1: Het onderwerp van je weggever kiezen

 • Doelgroep en doel vaststellen en waarom het belangrijk is dat je weggever daarop aansluit
 • Een introductie in SEMrush: begrijp het zoekgedrag van klanten en profiteer van e-mail abonnees die op de automatische piloot via Google binnenkomen
 • Tips om inspiratie te krijgen voor een weggever waar je klanten om staan te springen

Dag 2: Kies het format waar je klant blij van wordt

 • Waarom een goede weggever niet zo veel tijd hoeft te kosten
 • Mijn uitgangspunten van een simpele doch effectieve weggever
 • Mijn favoriete soorten weggevers die je kunt maken

Dag 3: Hoe je je weggever maakt

 • Mijn stap-voor-stap proces voor het maken van een weggever
 • Waarom ik de structuur en tekst van mijn weggever eerst volledig uitschrijf
 • Handige tools om je weggever te ontwerpen

Dag 4: Hoe je je weggever op je website zet

 • Waarom ik een aparte landingspagina voor mijn weggevers maak
 • Globale uitleg over hoe je je weggever op je website plaatst
 • Hoe je je landingspagina optimaliseert voor zoekmachines

Dag 5: Je weggever promoten

 • Handige tips om je weggever te promoten – wat heeft voor mij wel en niet gewerkt?

Over mij

Hoi, ik ben Annerieke en ik vind alles wat met effectieve online marketing (en wijn) te maken heeft razend interessant. De mailinglijst van mijn vatopwijn.com website telt inmiddels meer dan 1200 aanmeldingen en meer dan 70 van die abonnees kochten tot nu toe een e-book. Het overgrote deel daarvan kwam op de automatische piloot binnen: via Google, met behulp van weggevers.


Wat anderen over deze cursus zeggen:

“Ik wilde je even laten weten dat ik zó blij ben met de cursus die ik bij jou heb gevolgd. Vandaag een nieuwe weggever gemaakt en op m’n website geplaatst. Gewoon in een dag (vorige keer was ik er 3 weken zoet mee). Dus nogmaals dankjewel!”

– Jacqueline


Weggever in één Week

Weggever in één Week

Een screenshot van de video en de PDF: klik op de afbeeldingen voor een vergroting.


Aanmelden

Je kunt starten met de gratis cursus wanneer je dat wilt. Je kunt de video’s in ieder geval nog tot en met 31 juli 2021 bekijken.

Aanmelden met een paar drukken op de knop:


FAQ

Als ik hier aan mee doe, moet ik de weggever dan in één week af hebben? Ik weet niet of ik daar voldoende tijd voor heb. 

Nee hoor, je hoeft helemaal niks. Ik wil alleen laten zien dat het maken van een effectieve weggever niet zoveel tijd hoeft te kosten. Het is gaaf als het je binnen een week lukt, maar zo niet: no worries. Je hebt in ieder geval tot en met 31 juli 2021 de tijd om de video’s te bekijken. Bovendien kun je de PDF er op elk gewenst moment weer bijpakken.

Ik gebruik Squarespace / Jimdo / Wix / MailChimp / ActiveCampaign voor het bouwen van mijn website / als mijn mailprogramma. Geef je daar ook tips voor?

Nee. Op dag 4 laat ik wel globaal zien hoe je een weggever op je website zet met MailerLite en WordPress, maar wees je ervan bewust dat deze cursus geen technische, stap voor stap tutorial is. Dat is voor mij niet te doen, omdat er zoveel verschillende tools zijn. Veel systemen werken in de basis echter op een soortgelijke manier, en bovendien vindt je vaak op de website van de software tool die jij gebruikt specifieke tutorials.

Voor welk type ondernemers is deze cursus relevant?

Deze cursus is vooral gericht op dienstverlenende ondernemers en ondernemers die digitale producten verkopen.


Meedoen?

Je meldt je aan met een paar drukken op de knop: